Rijksweg 82a 9422CE Smilde 06-52456877

Bouwknecht Campers BV heeft onderhand bijna 30 jaar ervaring met de in- en verkoop van ongeveer 200 gebruikte campers per jaar. Ook wij reizen graag met een camper en willen deze ervaringen met u delen. Hieronder vind u tips en adviezen over het gebruik van uw camper.

Accu:

Op de meeste campers zitten 2 accu’s (soms meer). In het woongedeelte bevind zich de huishoud accu. Meestal onder de stoel voor in de cabine maar soms ook achter onder het bed of in de vloer (dubbele bodem). Een accu welke helemaal leeg is kan soms niet via de acculader in de camper worden opgeladen. men moet dan om de accu’s weer op niveau te krijgen een externe lader gebruiken. De accu word geladen tijdens het rijden of wanneer u aan het 220V staat. Koppel in de winter een accu af of zet hem aan de lader. Heeft een accu een te lage spanning dan kan deze kapot gaan, vooral in het winter zeisoen.

Banden:

Wij keuren banden altijd op droogte scheuren en barsten. De fabrikant geeft als advies banden ouder dan 8 jaar vervangen. Dit is geen Apk eis omdat banden van een hogere kwaliteit er na 8 jaar ook nog prima uitzien en worden dan ook niet vervangen of Apk afgekeurd. Controleer regelmatig uw banden spanning, dit voorkomt klapbanden en gevolg schade. Controleer altijd of er een reserve wiel is en waar de krik licht, nieuwere modellen vanaf 2007 hebben vaak geen reservewiel en kunt u volstaan met een set banden vulmiddel wat tijdelijk een spijker gaatje oid afdicht.

Water:

In een camper zitten meestal 2 watertanks schoon en vuil, de schone watertank zit in de camper , de vuile onder de camper, spoel de schoon watertank door aan het begin van het seizoen, of gebruik speciale reiniger. In de winter periode dient u de camper af te tappen en voorkomt u bevriezing van leidingen, kranen en dure boilers/kachel systemen

Boiler:

indien het water onder de camper eruit stroomt check dan de vorst beveiliging deze knop bevind zich bij de combi boiler (verwarming ketel) deze knop kunt u omhoogtrekken dan sluit deze beveiliging en zal het water in de boiler blijven zitten. Dit is namelijk ter beveiliging van het kapot vriezen van de boiler. Soms kan de beveiliging aanslaan als de accu spanning onder de 11v komt.

Stroom:

Eigenlijk alles binnen in de camper werkt op 12 volt , via de accu’s, indien u 220 volt wilt gebruiken moet u de camper aan het 220 v aansluiten. Stel regel is dat u gemiddeld 3 dagen zonder bijladen de accu’s kunt gebruiken. Via zonnepanelen kunt u de capaciteit van de accu verhogen ,dit is geen hoofd lading maar bij lading. De wattages op campings en camperplaatsen zijn vaak laag. Gebruik niet te veel stroom absorberende apparatuur tegelijk ivm storing. Bij langdurig stilstaan bv stalling is het verstandig de accu,s af te koppelen bv min-pool los te maken. hiermee voorkomt u totale ontlading en het kapot gaan van de accu.

Gas:

Het gas in de camper word gebruikt om te koken verwarmen en te koelen (koelkast) . De meeste campers hebben flessen gas , in de winter gebruikt u ongeveer 1 fles per week, in de zomer zonder gebruik van kachel kunt u weken met een gasfles doen. De koelkast kan ook op gas werken , dit is bedoeld op plekken waar geen stroom is dus bij wild kamperen kan de koelkast op gas. Soms start de kachel of boiler niet ineens op , dat kan door lucht in de leiding, probeer het enige malen, lukt dit niet controleer of de accu meer dan 12 volt heeft en of de gas druk voldoende is. Uit veiligheid overweging kunt u een narcose, gas, koolmonoxide, melder in uw camper monteren. Dit geeft een goede beveiliging

Lekkage:

Een camper word waterdicht gemaakt dmv kit , kit heeft helaas niet het eeuwige leven, dus vroeg of laat word een camper eigenaar geconfronteerd met lekkage, indien u lekkage bijvoorbeeld aan een dakraam ontdekt ,kit deze niet alleen af maar demonteer de dakluik ontvetten en dan met goede terostat kit af kitten. Het beste is een vakkundig iemand er naar laten te kijken.

Luifel:

Draai een luifel nooit helemaal uit zonder ondersteuning , dus als u de luifel uitdraait zet de poten uit en draai dan verder , zet uw luifel goed vast aan de grond, zodat deze niet kapot waait door harde wind. Draai een luifel altijd in wanneer u voor lange tijd de camper verlaat. Het weer kan verrassend omslaan(harde wind of een zware regenbui zet de luifel goed op water afloop dus niet te vlak, deze scheurt bij grote water ballast.

Fietsen drager:

Kijk altijd naar het maximum gewicht van de fietsen drager, meestal is dit 50 kg, weeg uw fietsen indien u het niet zeker weet!

Motor:

Check voor de rit het motor oliepeil , alsmede koelvloeistof etc. een te hoge oliepeil kan schade aan uw motor geven , een te lage ook. Kijkt u ook even waar de zekeringen van uw camper zitten . Storing lampjes op het dashboard (oranje) komen regelmatig voor doordat een camper weinig wordt gebruikt. dit is niet schadelijk voor de motor en waarschijnlijk bij een herstart zijn deze storingen soms ook weer verdwenen. Bij rode lamp waarschuwingen altijd stoppen en motor uitzetten.

Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen: 06-52456877

GARANTIE EN ALGEMENE LEVERING VOORWAARDEN BOUWKNECHT CAMPERS BV

Garantie tot 6 maand na aankoop en met een maximum tot 2500 km tenzij schriftelijk anders is overeengekomen (uitbreiding garantie mogelijk), geldt bij normaal en niet commercieel gebruik(verhuur e.d.) en met een onderhoud vervolg dat bij het desbetreffende voertuig of vaartuig hoort. Koper dient zich in het onderhoud vervolg te verdiepen en zo nodig hierna te handelen. Geadviseerd wordt altijd de distributieriem te vervangen bij het ontbreken van de geschiedenis hiervan en is tegen meerprijs van koper. Bij de wetenschap van achterstallig niet uitgevoerd onderhoud vervalt de garantie op het voertuig volledig.

Onder de garantie vallen: Motor: De draaiende inwendige gedeelte van de verbranding motor en de versnelling bak, zoals drijfstangen, lager schalen, zuigers, zuigerveren, kleppen, kleptuimelaars, geen garantie op het niet genoemde.

Versnelling bak: kroon en pignon wielen, tandwielen, synchromesh ringen en lagers. Geen garantie op het niet genoemde.

Geen garantie op: Misbruik, onkundig handelen, verhuurde campers, verlies van wieldoppen, spoilers, afwerkkappen, slijtage of defect van koppeling, dynamo, turbo, startmotor of soortgelijke aangehangen motor onderdelen of elektronische aansturingen van motor of (automatische)versnelling bak zoals computers, zekeringkasten, egr kleppen, gas klephuizen, luchtmassa meters, katalysatoren, roetfilters(verstopping door weing en/of langzaam rijde),
Lekkages van keerringen, (kop)pakkingen van olie of koelvloeistof of het afbreken van houders en/of steunen, gevolgschade(lekkages), water/vocht/lekkage door extreem weer, hagel, regen, overstroming of andere lekkages ontstaan na een winterperiode(bevriezing en buiten staan), lekkage of schade en achterstallige schade van de niet door verkoper gedane reparaties , accu,s (na lang stilstaan en totale ontlading hierdoor), waterpompen(bevriezing),onderhoud en/of afdichtingen, horren blindering, deuren ramen of vergrendelingen hiervan.
Voor aftappen /winter klaarmaken is ten alle tijde klant zelf verantwoordelijk.
Banden ouder dan 5 jaar maar apk goed bevonden worden niet standaard vervangen ivm verzekering(continental en michelin gaan 10 jaar mee.)

Garantie camper/woon gedeelte: 6 maand garantie tenzij ook gemeld binnen de termijn en geldt alleen op de standaard aanwezige gas/elektra toestellen zoals (combi)kachel/boiler en koelkast mits camper niet ouder is dan 15 jaar m.u.v. printplaten welke door klant bediend worden met een druk of touch screen knop

Klant is hierbij op de hoogte van het feit dat campers nieuw af fabriek lekkages kunnen hebben van dakramen/luiken, zijramen, deuren of afwerklijsten en verdere afwerkingen d.m.v. kit, lijm of andere afwerking/bevestiging/lijm/kit soorten of materialen. Bouwknecht Campers bv kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de af fabriek gemaakte fouten als (grond)lak lagen, constructie en/of afwerkingen wel of niet zichtbaar. Campers dienen elk jaar van zowel een APK en campercheck o.a camper gedeelte gas water en elektra check alsmede van een uitgebreide vochtcontrole te worden voorzien. Bij het niet jaarlijks uitvoeren van deze controles en of check vervalt alle garantie van gevolg schade hieruit voortvloeiend wel of niet zichtbaar.

Geen garantie op niet af fabriek gemonteerde accessoires zoals; luifels, fietsdragers, schotels, zonnepanelen, camera’s, tv/video/digitale decoder/kaartlezers(ivm leeftijd) of updates hiervan, luchtvering, aggregaten, extra verwarming gas/diesel. Bouwjaren van chassis met motor wijken vaak af van op/inbouw productie jaar ivm het onafhankelijk productie proces. Datum eerste toelating is niet hetzelfde als het werkelijke bouwjaar van de opbouw of het chassis met motor door overjarige verkoop of lang staande showroom modellen

Garantie aanspraak: klant dient te allen tijde eerst Bouwknecht Campers in te lichten alvorens men tot reparatie of vervanging van onderdelen overgaat. Bij het niet melden vooraf en op eigen initiatief uitvoeren van de reparatie of vervanging van een defect of storing of ander ongemak wordt door klant betaalde rekening bij derden niet door Bouwknecht Campers vergoedt. Mocht in het buitenland een probleem of defect of ander ongemak ontstaan wat terecht onder de garantie valt en allereerst besproken met Bouwknecht Campers bv , mag dit ter plaatse gerepareerd worden uiteraard na overleg van offerte van totale reparatie. Er dient altijd een betaalde rekening overlegd te worden.Bouwknecht Campers bv vergoedt alleen volgens zijn inkooptarief en de voor hun geldende uur en onderdeel tarieven bij reparatie bij eigen garage dus geen bruto buitenlandse vakantie verkoop tarieven.

(Af)Levering voorwaarden: Klant dient binnen 1 week na melding aflever klaar door Bouwknecht Campers bv de camper te komen halen en/of het factuur bedrag voor levering per bank te betalen. Bij het annuleren van de aan de voorzijde vermelde koop overeenkomst wordt klant een bedrag van 10% van de totale verkoopsom in rekening gebracht en dient binnen 8 dagen na annulering te worden voldaan. Dit bedrag wordt dan 1 jaar gereserveerd voor een volgende aankoop door dezelfde klant.